over Kim
21668
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21668,stockholm-core-2.4.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

‘Jezelf zijn is de enige weg.’

Ik ben Kim van Rens

Sinds 2000 begeleid ik mensen die bereid zijn om te groeien naar een meer bewuste (levens) houding en (fysieke én innerlijke) beweging. Altijd heb ik een fascinatie gehad voor hoe het lichaam functioneert en met name de samenwerking met de geest. Sinds 2008 maak ik via de fascie (het bindweefsel) de weg vrij van fysieke en emotionele blokkades  met de craniosacraaltherapie. Hierin vallen beide samen. Zo kan de ziel ook steeds meer landen in je lijf en je werkelijk je ware zelf zijn.

Ik geloof dat ons lichaam een enorme rijkdom aan kennis in zich heeft en dat ieder mens de kracht heeft zichzelf te herstellen als men luistert en (opnieuw) leert voelen en te vertrouwen op je ongebroken kracht, je heelheid.. Door alle aangeleerde overlevingsmechanismen te ontkrachten kun je weer jezelf in essentie zijn.

Ons lichaam weet altijd wat het nodig heeft om weer te herstellen en zal met de juiste prikkels altijd weer willen terugkeren naar zijn originele blauwdruk.

Dit enorme zelfherstellende vermogen heb ik in een ziekteproces zelf aan den lijve ondervonden. Dit vraagt om inzicht maar ook een ondersteuning via het fysieke lichaam, het een kan niet zonder het ander. Mijn eigen weg waar ik steeds meer mocht aankomen in mezelf, kon aarden, landen in mijn lijf blijkt tegelijk mijn talent wat ik met anderen heb te delen.

Met alles tot waar ik nu bewust ben begeleid ik graag jou, zowel fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel naar meer gezondheid, (bewegings)vrijheid, energie en je (authentieke) zelf te zijn. Ik werk graag op vraag. Jij hebt een verlangen of een vraag, je lijf wéét het antwoord. Ik ben jouw gids.

Mijn kracht ligt in het vermogen diep door te kunnen voelen via het lichaam, mijn zachte aanraking en het praktisch begeleiden van je klachten, wensen of doelen waardoor je kern gevoeld kan worden, je hart weer kan stromen en je lichaam weer kan herstellen. Door me af te stemmen op jouw lichaam én ziel met een open en nieuwsgierige mind ontdek je waar jouw mogelijkheden liggen tot groei en herstel. Met mijn kwaliteit om ervaringen praktisch en concreet te maken laat ik je ze makkelijk integreren in je leven van alle dag. Ik ben graag zoveel mogelijk mezelf. Ik heb de wijsheid niet altijd in pacht. Jouw lichaam wel.

Naast mijn passie om meer mensen aan te zetten tot innerlijke groei en herstel zal ik ook zelf blijven groeien en genieten van dansen, zingen, yoga en wandelen. De laatste jaren beoefen ik de kunst van het vertragen en lummelen en geniet ik steeds meer van de kleine dingen en te zien hoe vanzelf het leven zich kan ontvouwen. Als ik ergens warm voor loop kom ik vanzelf in beweging.  Zowel als vrouw en als moeder van mijn 3 prachtige kinderen geniet ik steeds meer van mijn  leventje met al mijn dromen, ambities, kneuterigheid en kwetsbaarheden.

Voor de Human Design lovers onder ons. Ik ben een single definition 4/2 mental projector (zónder authoriteit) met alleen mijn ajna en keel gedefineerd. Dit maakt me een goede spiegel waarmee ik anderen haarfijn aan kan voelen en coachen naar hun kern. Ik laat me graag uitnodigen waar ik met mijn natuurlijke kwaliteiten kan bijdragen aan bewuster leven. Vraag me en ik antwoord met woorden dan wel in de aanraking vanuit een ruimte verbonden vanuit de grotere bron.

Ervaring:

Ondanks dat het leven de grootste masterclass is beknopt wat ‘opleidingen en cursussen’, van heden tot  die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling tot wie ik nu ben als mens, therapeut, professional, ondernemer en docent. Naast dat ik ervaringsdeskundige en autodidact ben op vele gebieden als yoga, meditatie, dansen, systemisch werken, energetische therapie, esoterie en meer.

 

Opleiding Viscerale therapie. Osteopatische technieken volgens dr. Barral.

Verschillende trainingen op gebied van systemisch werken.

Het roepen van de ziel, 10 daagse training systemisch lichaamswerk van Connie van der Arend. Inmiddels zelf docent voor deze fantastische kennis en wijsheid.

Opleiding Craniosacraaltherapie bij het Upledger instituut. Daarna elk jaar bijscholingen oa op gebied van trauma, hechting, N. Vagus.

20 jaar bij- en nascholing als oefentherapeut waarbij accent heeft gelegen op psychosomatisch werken, chronische pijn en balanstraining core-stability.

Post HBO Integraal Arbo Management Hogeschool Rijswijk

HBO Oefentherapie-Mensendieck Hogeschool Amsterdam

propadeusejaar Psychologie Universiteit Nijmegen.

 

Meer weten over …? Neem vrijblijvend contact op.

Samenwerkingen

Ik ben heel blij dat ik een heel fijn netwerk van mensen heb waarmee samenwerk.

Juist in het verbinden van kennis, ervaring, energie en letterlijk meer handen ben ik ervan overtuigd dat door samen te werken je doelgericht en liefdevol mensen kunt begeleiden. Dus naast het aan elkaar doorverwijzen werken we ook letterlijk samen (oa duobehandelingen) om gezondheidsverbetering te intensiveren of processen te versnellen.

Dit alles met een integrale visie en een hartgerichte aanpak.

Linda van Schendel
Het roepen van de ziel
Anne-Marie de Koning
Tineke Krekels
Raisa Geurtsen