Kim van Rens | Unwinding your fascia 16-17-18 november 2018
22057
post-template-default,single,single-post,postid-22057,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Unwinding your fascia 16-17-18 november 2018

Unwinding your fascia 16-17-18 november 2018

 

Unwinding your fascia  with Melting Total Body Unwinding’

 

Do you want to feel more free and juice up your body?

 

Wil je door natuurlijk los te laten weer zacht,soepel, vrij, blij, open en levendig zijn? Kom dan 3 dagen meestromen op ‘your river of life’ en laat los door je te laten dragen door jouw oerlichaam, jouw fascinerende wetende fascie.
Jezelf ontplooien, ontwarren en ont-wikkelen met zachte en open aandacht. Hoe fijn zou het zijn als je jezelf kan ontwinden? Je jezelf kan ontdoen van spanningen van je lichaam die je niet meer nodig hebt door je over te geven aan je natuur. Jouw natuurlijke flow die weet wat nodig is, die jou voedt, die je draagt en jou herstelt.
Door terug te gaan naar jouw oerbewegingen die je lichaam vanzelf maakt zonder erover na te denken, zit een schat aan herstelvermogen. Door te ontwinden ga je ontladen en komt er weer ruimte voor jouw wezenlijke levensenergie. Verbonden met je bron.

 

3 dagen helemaal voor jezelf fysiek en emotioneel ontwinden, openen en terug naar je eigen natuur. .

 

Unwinding
Als een elastiekje in de knoop zit helpt het niet om er aan te trekken of te duwen. Door toe te geven aan de weg van de minste weerstand kan het via dezelfde weg zich weer ontwinden.
Zo werkt het ook met onze spieren en fascies (bindweefsels) die voornamelijk uit water bestaan. Door bewegingen met open aandacht te vertagen en weer golvend en vloeibaar te maken kunnen de ‘dammetjes’, die het lichaam heeft gecreëerd ter bescherming, weer doorstromen.
Je fascia en cellen kunnen dan weer je originele blauwdruk herinneren enkel door kleine bewegingen van je lichaam te volgen die simpelweg ontstaan.
Het zelfherstellend vermogen van je lichaam is enorm. Door allerlei cultureel bepaalde overtuigingen en levensstijlen remmen we onszelf om goed te herstellen van bijvoorbeeld stress. Mits je weer luistert en handelt naar wat je lichaam ‘fluistert’ en volgen welke beweging ervoor nodig is. Dan hoeft je lichaam niet meer zo te schreeuwen en ongemak te geven.

 

Door je natuur zijn werk te laten doen, gaat veel vanzelf. Vaak denken we dat ontspannen en ont-stressen heel veel tijd en inspanning kost. Door juist tijd en effort los te laten kan er organisch iets anders ontstaan waar je ‘mind’ niet op zou komen. Door in een open aandacht (mindfull) beweging te laten ontstaan ontwind je en open je je lichaam. Op heel veel levels bevrijd je je van oude ballast en oude patronen en overtuigingen. Er komt ruimte voor iets nieuws.

 

Van ont-wikkelen naar ontwikkelen; door jezelf te belichamen in al zijn aspecten ervaar je rust, vertrouwen, zingeving en verbinding. Verbinding met de natuur, het universum en daar waar jouw magie plaatsvind. Jouw volledige potentieel aan levensenergie,waaronder ook je sexuele en sensuele energie is al in jouw aanwezig. Je hoeft het alleen maar toe te staan!
Zowel voor mannen als vrouwen geldt hierin je vrouwelijke kwaliteiten zoals het laten ontvouwen en openen in zachtheid te exploreren. Daardoor kan de mannelijke pool in jezelf echt in waarachtigheid manifesteren.

 

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

 • Loslaten door je natuurlijke bewegingen te volgen
 • zelfherstellend vermogen activeren
 • oerbewegingen uit de evolutie die in je systeem zijn opgeslagen herinneren.
 • signalen van jouw stress-systeem herkennen
 • de kunst van het vertragen.
 • relatie oerkrachten, universum en het water in je lichaam
 • over de kwaliteiten van fascie ( bindweefsel), het oneindige helende en dragende web van ons lichaam.
 • Smelten van fascie met intentie, klank en aanraking.
 • Oefeningen om je fascie losser te maken.
 • relatie stress en de Psoas spier. De spier van de ziel.
 • Loslaten van oude ballast via de kunst van dans, klank en intuïtief bewegen
 • Zelfliefde en herstellen door verwondering en’ holding space’ voor jezelf
 • Open contact oefeningen
 • Je laten unwinden door anderen, een oefening in overgave en luisteren naar je helende kwaliteiten.
  Thuis integreren van je ervaringen.

 

Wat brengt het je?
Diepe rust, een open aandacht naar jezelf, anderen en het universum. Je weer opnieuw verbinden met jouw lichaam en wat het nodig heeft en ervaren hoe moeiteloos je weer kunt luisteren.
Door de lengte van 3 dagen heeft je lichaam genoeg tijd om te ontvouwen en weer te gaan stromen. Een groot kado voor jezelf, jezelf weer te herinneren wat je nodig hebt.
Je hoeft niet altijd meer afhankelijk te zijn van een masseur of therapeut die je knopen wegdrukt of trekt. Met deze workshop laat ik je in een lang weekend ervaren hoe je zelf een stukje je eigen therapeut kunt worden door weer de kracht te ervaren van luisteren naar je eigen klank, beweging en behoeften. De weg van binnen naar buiten, zodat je weer authentiek kunt bewegen in je dagelijkse leven. Wakker aanwezig zijn in je lichaam.

Jezelf VOL-ledig belichamen!

 

Over Kim
Na meer dan 20 jaar werken als oefentherapeut-Mensendieck en craniosacraaltherapeut zag ik steeds weer dat opnieuw kijken, voelen en uit je (fysieke en emotionele) voorkeuren bewegen mensen zich weer konden bevrijden. Letterlijk van pijn en ongemak maar ook van oude ballast en overtuigingen over ziekte, stress en het leven. Ik geniet ervan om mensen van het hoofd in hun lijf te zien zakken, bewust te laten worden van hun potentieel in vrij bewegen en zich opnieuw volledig te belichamen. Meestal ontstaan er de meest prachtige veranderingen als we gaan leven vanuit ons hart én onze basis
De workshop is geïnspireerd op allerlei methoden en niet-methoden, personen en studies (*) die mij afgelopen jaren geïnspireerd hebben en uiteindelijk terug te voeren zijn naar de universele wijsheid die in ons ieder zit. Het is tijd om te delen, spelen en te helen en ons weer opnieuw te verbinden met onze natuur.
(*) , Oefentherapie, craniosacraaltherapie, intuitief dansen, yoga, emotioneel en energetisch lichaamswerk,tantra, Liz Koch, en sinds kort een heerlijk vleugje mogen opsnuiven van Continuum movement. Alle puzzelstukken vielen in elkaar.

 

Voor wie?
Voor iedereen die behoefte voelt naar loslaten, ontspannen en herstellen.
Iedereen die nieuwsgierig natuurlijk bewegen wil exploreren buiten de bekende methodes en technieken.
Iedereen die klaar is voor ‘anders ‘bewegen buiten de bekende paden ín je lijf.
Als je jezelf wil omarmen, voeden, koesteren en meer en meer belichamen. Een mini-retreat , ook voor je ziel. Via zijns energie laten ontstaan, zoals in de kunst je laten verwonderen.
Als je kampt met lichamelijke klachten of stressklachten als burnout, hyperventilatie, hoofdpijn, rug,- nek- en schouderklachten.
Als je nieuwe manieren zoekt om jezelf te ontspannen. Open minded bent, ook al heb je geen ervaring met ontspannen of lichaamswerk.
Ook voor therapeuten, yogadocenten die goed voor zichzelf willen zorgen en eens wat anders willen dan ‘methodisch’ werken.
Ook als je mijn psoasworkshop al hebt ervaren en nu nog meer vanuit je psoai je hele lichaam wilt laten spreken.
Als je geen grote remming voelt bij aanraking en open staat om oefeningen samen te doen.
Als je geen psycho-medicatie gebruikt als bijvoorbeeld antidepresiva of antipsychotica en je zelf volledig verantwoordelijkheid kan dragen over je geestelijke gezondheid.

 

Op jouw tempo en in jouw comfortzone jezelf ontspannen.
“Door los te laten gaat veel vanzelf.”

 

Praktische informatie
Data: vrijdag zaterdag en zondag 16-17-18 november 2018
Tijden: 9:30 inloop; start 10.00 – 17:00u
Prijs: je investering 375,- euro inclusief 3 dagen lunch, lekkers en onbeperkt thee.
Het is exclusief overnachting. In Valkenswaard en omgeving zitten verschillende bed&breakfast of andere overnachtingsmogelijkheden.
Aanmelden kan per mail: kim@kimvanrens.nl.

 

Voorwaarden bij dit event:
Min. aantal deelnemers 6 max. 10
Inschrijving is geldig na inschrijven per mail. Betaling maximaal één week vooraf aan de workshop.
Tot 4 weken vooraf kan kostenloos worden geannuleerd.
Tot 2 weken vooraf aan de workshop is er een restitutie van 50%.
Bij annulering binnen 2 weken vooraf aan de workshop is er geen restitutie. Indien het workshop bedrag op moment van annulering nog niet is voldaan blijft ingeschrevene het bedrag verschuldigd aan Kim van Rens vanzelf ontwikkeling.