Kim van Rens | Psoas stress release voor professionals 6-7 sept 2019
22115
post-template-default,single,single-post,postid-22115,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Psoas stress release voor professionals 6-7 sept 2019

Psoas stress release voor professionals 6-7 sept 2019

Workshop Psoas stress release voor professionals
Vrijdag en Zaterdag 6 en 7 september 2019 in Valkenswaard.


Wil je echt eens een nieuwe kijk op ontspannen bewegen ervaren? Al wel eens gehoord dat de Psoas zoveel invloed heeft op het bewegingsapparaat, jouw fascie, je herstelvermogen en emotionele beleving? En zou je hier meer over willen weten? Kom het in deze ‘not’workshop zelf ervaren! Vooral zelf ervaren en ontspannen.

Wat is de Psoas?
De musculus Illiopsoas, of te wel Psoas, is veel meer dan alleen de heupbuiger en de spier die de onderrug met de heupen verbind.
Embryologisch maakt de Psoas een belangrijk deel uit van het neurologisch systeem. Als verbinder en messenger van jouw universele wijsheid, je zelfherstellendvermogen en ‘your gutbrain’ noemt men in verschillende stromingen de Psoas ook wel de spier van de ziel.
De Psoas wordt ook wel spier van de ziel genoemd
De Psoas detecteert elk gevaar, emotie en sfeer. Denk maar aan wat je voelt in je buik als je schrikt. In de huidige stressvolle samenleving is deze spier meestal uitgeput, uitgedroogd en wordt hij verkeerd gebruikt, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Naast ons lichaam steunen zou de Psoai ( meervoud van Psoas) je organen en bindweefsels mogen hydreren, souplesse mogen geven en energie.
De spier mag soepel en juicy zijn, zodat we de signalen van ons lichaam veel beter opvangen. Zo kunnen we herstellen van stress en beter in contact komen met onze natuurlijke manier van bewegen. Door te bewegen los van vorm, conditionering en onze culturele mechanische opvattingen, ontstaan bewegingen die vrij, voedend en zacht zijn. Ze laten je op een zeer effectieve manier spanning (h)erkennen in de diepere lagen van je fascie en je bewustzijn en helpen je deze los te laten.

Waar gaat de workshop over?
De training is geïnspireerd op het gedachtegoed van onder andere Liz Koch.

Deze workshop is er op gericht om een vernieuwende manier van ontspannen te ervaren en de grote invloed die de Psoas hierop heeft. Naast de biomechanische kijk ook een bio-intelligente kijk op herstel.
In twee dagen geef ik je informatie over primair ontspannen bewegen. Een visie die voor velen nieuw lijkt, maar die eigenlijk voor niemand nieuw is. Er wordt ook achtergrond informatie gegeven over fascie, de psoas en hoe hiermee te kunnen werken als behandelaar. De functionele anatomie en invloed op dagelijks bewegen, maar met name beeldvormingen vanuit verschillende stromingen ( oa craniosacraaltherapie, Taoisme, oefentherapie en yoga) bekeken.
Maar vooral is er deze workshop veel ruimte voor het praktisch ervaren van de oefeningen! Hoe meer je jezelf de ruimte geeft de oefeningen op alle lagen te ervaren, hoe beter je dit door kunt geven..
En wij als zorgverleners hebben zelf vaak ook ruimte nodig om zelf op te laden en te ont-wikkelen!
Een vorige deelnemer zei:

‘De workshop was echt een kadootje voor mezelf!.’

De oefeningen die je tot nu toe hebt geleerd om jezelf (en je cliënten) los te maken zijn statisch, 2D- of hooguit 3D, met een vast ritme of duur. Dit omdat ooit iemand dat heeft onderzocht en gezegd dat dit goed en waar is ( ik vermijd hier het woord evidence based;)
De oefeningen die ik je laat ervaren ontstaan vanuit jouw eigen lichaam. Vergelijk het met de bewegingen die je maakt als je net wakker wordt, als je cognitie nog niet helemaal ‘aan’ staat. Het lichaam weet wat te doen als we het niet vasthouden/controleren, maar ‘laten gaan’.
In de workshop ervaar je hoe je je zelfherstellend vermogen kan activeren door oerbeweging uit de natuur. Bewegingen zoals we ze kennen uit het dieren- en plantenrijk.
Het is namelijk juist dat wat je al wist maar bent vergeten. Door te vertragen en te verstillen kom je bij de oerpatronen van je lichaam. Patronen die je kent uit de natuur en die jouw unieke wijsheid en zelfherstellend vermogen naar boven brengen.
Door met de groep verschillende oefeningen te ervaren heb je mooie oefeningen om thuis en in je werk mee verder te kunnen.

Thema’s die aan bod komen zijn:
Awareness & unwinding
Sounds & shaking
Aligment & free movement

De workshop haalt je uit je oude gedachtepatronen. Het geeft een verfrissende blik op je houding, hoe je je nu beweegt, hoe je omgaat met stress en hoe vrij je bent in je bewegingen. En dat geldt hetzelfde voor je cliënten.
Deze workshop gaat je hoe dan ook goed doen! Even de tijd om jezelf te ontspannen, te inspireren en je Psoas te rehydreren.
Deze dag leer je de basis hoe je vanzelf kunt ontspannen en goed voor je psoas zorgt .
Op jouw tempo en in jouw comfortzone.

“Door los te laten gaat veel vanzelf.”

Voor wie?
Voor therapeuten, (reguliere en complementaire) gezondheidwerkers die werken met fysieke en/of psychische interventies. ( bijvoorbeeld collega’s oefentherapeuten Mensendieck/Cesar, fysiotherapeuten, craniosacraaltherapeuten, osteopaten, psychologen, psychotherapeuten, lichaamsgerichte therapeuten, masseurs, ademtherapeuten, acupuncturisten en yogadocenten.
Voor alle hulpverleners die zichzelf en hun cliënten nog beter willen leren ontspannen, vrij (of nog vrijer) willen bewegen en zijn of haar zelfherstellend vermogen wil activeren.
Voor wie zich meer ontspanning gunt in een van de belangrijkste spieren van het lichaam, de musculus Illiopsoas (Psoas).
En zij die een aanvullende aanpak zoeken in het behandelen van rugklachten, nekklachten of bekkenproblemen. Dan is dit sowieso interessant voor je.
Maar juist ook bij stressklachten (overspanning, hyperventilatie of burnout) is de adem vaak verstoort door te strakke uitgeputte psoai en een strak diaphragma (middenrif).
Als je geen hulpverlener bent maar wel graag meer wil weten en ervaren over de psoas in relatie tot diep ontspannen en unwinding van je lichaam stuur me dan sowieso een mail. Dan laat ik je weten wanneer de volgende open 1 daagse workshop is.

Over Kim
Ik organiseer deze workshop omdat mijn ervaring met psoasrelease echt een verassende wending aan mijn beeld over ontspannen bewegen heeft gegeven. Er vielen voor mij zoveel puzzelstukjes op de plaats en kon de verbinding leggen met het fasciewerk uit de craniosacraaltherapie als de zelfhulpmethodieken uit de Oefentherapie. Uit enthousiasme dat iedereen dit zou mogen ervaren en de vraag vanuit mijn collega’s naar mijn werk ontstond het idee om dit te organiseren. Niet omdat ik nu de ‘expert’ ben, maar juist te laten ervaren dat ieder mens eigen expert is in zijn lichaam en om zo nog meer gezondheidswerkers te inspireren en mijn ervaring door te geven en te combineren met je eigen achtergrond. En laten we eerlijk zijn. Als zorgverlener is het ook vaak broodnodig om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen!
Als craniosacraaltherapeut heb ik veel ervaring met emotioneel lichaamswerk, fascierelease en unwinding en begeleid ik mensen naar een losser lijf waardoor mensen weer meer gaan stromen. Het zelf leren ‘ont-winden’ van je eigen ‘gedoetjes’ en knopen is echt een waardevolle aanvulling. Hierdoor is oefenen geen ‘moetje’ meer maar wordt ontspannen bewegen een tweede natuur.
Het oefenen zoals ik dat ken vanuit de Oefentherapie-Mensendieck krijgt zo een hele andere dimensie.
Op mijn website www.kimvanrens.nl kun je meer lezen over mijn activiteiten.

Praktische informatie
Data: vrijdag 6 en 7 september 2019  in Valkenswaard ( bij Eindhoven)
Tijden: 9:30 inloop; 10.00 – 17:00u
Prijs: 295,- euro incl.BTW en 2 dagen lunch .

Aanmelden kan per mail: kim@kimvanrens.nl of klik hier met vermelding van Psoas 22-23 mrt 2019

Voorwaarden bij dit event:
Min. aantal deelnemers 6 max. 10. Inschrijving is geldig na inschrijven per mail. Betaling maakt inschrijving definitief. Tot 4 weken vooraf kan kostenloos worden geannuleerd. Tot 2 weken vooraf aan de workshop is er een restitutie van 50%. Bij annulering binnen 2 weken vooraf aan de workshop is er geen restitutie. Indien het workshop bedrag op moment van annulering nog niet is voldaan blijft ingeschrevene het bedrag verschuldigd aan Kim van Rens vanzelf ontwikkeling.

Ik vind het heel fijn als je dit deelt met anderen die ik hiermee kan inspireren.
Tot Psoai!