Kim van Rens | Ontspanningsworkshop ‘Let’s Psoas!’ 11 maart of 20 mei 2017
21993
post-template-default,single,single-post,postid-21993,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Ontspanningsworkshop ‘Let’s Psoas!’ 11 maart of 20 mei 2017

Ontspanningsworkshop ‘Let’s Psoas!’ 11 maart of 20 mei 2017

Let’s Psoas! Workshop Psoas stress release;
Opnieuw vrij en ontspannen bewegen

Wil je echt eens op een andere manier je leren ontspannen? Al zo lang last van je rug, bekken en helpt tot nu toe niets voldoende? Ben je de standaard oefeningen een beetje beu en volg je liever je eigen stroom? Je lichaam weet echt zelf hoe het moet bewegen om uit de knoop en weer in balans te komen. Leer dan jezelf te ont-wikkelen, of wel te ‘unwinden’. In diepgaand contact met jezelf vrij, ruimer en losser worden van wat je tot nu toe dacht dat goed voor je was.

Wat is de Psoas?
De musculus Illiopsoas, of te wel Psoas, is veel meer dan alleen de heupbuiger, de spier die de onderrug met de heupen verbind. Embryologisch maakt de Psoas een belangrijk deel uit van het neurologisch systeem. Als verbinder en messenger van jouw universele wijsheid, je zelfherstellendvermogen en ‘yourgutbrain’ noemt men in verschillende stromingen de Psoas ook wel de spier van de ziel.

De Psoas detecteert elk gevaar, emotie en sfeer. Denk maar aan wat je voelt in je buik als je schrikt. In de huidige stressvolle samenleving is deze spier meestal uitgeput, uitgedroogd en wordt hij verkeerd gebruikt, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Naast ons lichaam steunen zou de Psoai ( meervoud van Psoas) je organen en bindweefsels mogen hydreren, souplesse mogen geven en energie.
De spier mag soepel en juicy zijn, zodat we de signalen van ons lichaam veel beter opvangen. Zo kunnen we herstellen van stress en beter in contact komen met onze natuurlijke manier van bewegen. Door te bewegen los van vorm, conditionering en onze culturele mechanische opvattingen, ontstaan bewegingen die vrij, voedend en zacht zijn. Ze laten je op een zeer effectieve manier spanning (h)erkennen in de diepere lagen van je fascie en je bewustzijn en helpen je deze los te laten.
Waar gaat de workshop over?
De training is geïnspireerd op het gedachtegoed van oa Liz Koch.
Deze workshop is er op gericht om een vernieuwende manier van ontspannen te ervaren en de grote invloed die de Psoas hierop heeft.
In een dag geef ik je informatie over primair ontspannen bewegen. Een visie die voor velen nieuw lijkt, maar die eigenlijk voor niemand nieuw is. De functionele anatomie en invloed op dagelijks bewegen, maar ook beeldvormingen vanuit verschillende stromingen ( oa craniosacraaltherapie, Taoisme en yoga) bekeken.
Maar vooral is er deze workshop veel ruimte voor het praktisch ervaren van de oefeningen! Hoe meer je jezelf de ruimte geeft de oefeningen op alle lagen te ervaren, hoe beter je dit door kunt geven..

De oefeningen die je tot nu toe hebt geleerd om jezelf los
te maken zijn statisch, 2D- of hooguit 3D, met een vast ritme of duur. Dit omdat ooit iemand dat heeft onderzocht en gezegd dat dit goed en waar is.
De oefeningen die ik je laat ervaren ontstaan vanuit jouw eigen lichaam. Vergelijk het met de bewegingen die je maakt als je net wakker wordt, als je cognitie nog niet helemaal ‘aan’ staat. Het lichaam weet wat te doen als we het niet vasthouden/controleren, maar ‘laten gaan’.
In de workshop ervaar je hoe je je zelfherstellend vermogen kan activeren door oerbeweging uit de natuur. Bewegingen zoals we ze kennen uit het dieren- en plantenrijk.
Het is namelijk juist dat wat je al wist maar bent vergeten. Door te vertragen en te verstillen kom je bij de oerpatronen van je lichaam. Patronen die je kent uit de natuur en die jouw unieke wijsheid en zelfherstellend vermogen naar boven brengen.
Door met de groep verschillende oefeningen te ervaren heb je mooie oefeningen om thuis k mee verder te kunnen.

De workshop haalt je uit je oude gedachtepatronen. Het geeft een verfrissende blik op je houding, hoe je je nu beweegt, hoe je omgaat met stress en hoe vrij je bent in je bewegingen. En dat geldt hetzelfde voor je cliënten.
Deze workshop gaat je hoe dan ook goed doen! Even de tijd om jezelf te ontspannen, te inspireren en je Psoas te rehydreren.

Voor mijn collega’s oefentherapeuten, yogadocenten, osteopaten, fysiotherapeuten, psychologen en andere hulpverleners geef ik een aparte 2 daagse training om dit ook te kunnen integreren in zowel je eigen leven als je werk.

Over Kim
Ik organiseer deze workshop omdat deze kennis zón wending aan mijn beeld over ontspannen bewegen heeft gegeven dat ik vind dat iedereen dit zou mogen ervaren. Als craniosacraaltherapeut begeleid ik mensen naar een losser lijf waardoor mensen weer meer gaan stromen. Het zelf leren ‘ont-winden’ van je eigen ‘gedoetjes’ en knopen is echt een waardevolle aanvulling. Hierdoor is oefenen geen ‘moetje’ meer maar wordt ontspannen bewegen een tweede natuur.

Lees meer over mijn activiteiten op www.kimvanrens.nl
Als oefentherapeut-Mensendieck heb ik veel ervaring met de gangbare oefentechnieken en als craniosacraaltherapeut weer veel ervaring met emotioneel lichaamswerk, fascierelaese en het unwinden van spierspanning.

Deze dag leer je de basis hoe je goed voor je psoas zorgt.
Op jouw tempo en in jouw comfortzone.
“Door los te laten gaat veel vanzelf.”

Bij voldoende animo worden er als vervolg op deze dag extra dagen gepland om de psoasrelease vaker in groepsverband te kunnen ervaren.

Praktische informatie
Datum zaterdag 11 maart 2017
Tijden: 9:30 inloop; 10.00 u– +/-17:00 u
Er zijn 2 ruime ervaarmomenten: in de ochtend om van het hoofd in het lijf te zakken en in de middag om nog meer te ontdekken van je eigen anatomie en mogelijkheden in ontspannen bewegen, ook toegepast voor jouw thuissituatie.
Mocht je niet kunnen deze datum dan is er zaterdag 20 mei de volgende gepland.

Prijs: 95,- euro incl. lunch (soep, brood en beleg) Bij een speciaal dieet mag je zelf je extra ingrediënten meenemen.
Bij aanmelding voor 31 januari ontvang je een extra vroegboekkorting van 15 euro.

Locatie: Praktijk Kim van Rens Vanzelf ontwikkeling, Carolus gebouw eerste verdieping, Oranje Nassaustraat 8d, 5554AG Valkenswaard

De workshop gaat door bij min. 6 deelnemers, 10 is max.
Annulering is tot 4 weken voorafgaand kostenloos mogelijk. Tot voor 2 weken krijg je 50% van het bedrag geretourneerd. Bij annulering vanaf 2 weken voor aanvang is er geen restitutie.
Aanmelden kan met een mail naar Kim@KimvanRens.nl Ook bij inhoudelijke vragen over de workshop.
Na aanmelding ontvang je overige info en banknummer